Herskapshuset Grigorescu ved foten av Karpatene har blitt gjenfødt. Dette er et spesielt herskapshus med en rumensk-tysk-polsk historie.
Dette nesten hundre år gamle bojarherskapshus er brakt tilbake til livet av en europeisk familie. Han er tysk, hun er rumensk, men også av polsk opprinnelse. De ble kjent med hverandre i Paris. Til slutt valgte de å bo i Karpatene, vekk fra verdens mas og kjas, og matlaging hjalp dem å komme nærmere naturen og de lokale bøndene.
Grigorescu-herskapet i Rătești, bygget tidlig på 1930-tallet, har blitt deres hjem på alle måter.
De beholdt nesten alt som var gammelt og vakkert i herskapshuset. . Og de endte opp med å ta imot gjester, og kona Juranda, lidenskapelig opptatt av matlaging, tilbereder spesielle godbiter. Hun lager geitosten selv. Og fra hagen og skogen plukker hun friske grønnsaker som har gitt hum ideer til unike smaksvarianter.
Hun kombinerer grønnsaker, urter, kjøtt og andre produkter som hun finner fra produsenter i Buzău-regionen: melet er fra landsbymøllen, den håndlagde pastaen er fra Berca, eggene er hentet fra naboenes reir. Den første som får smake på rettene er selvfølgelig Thorsten, Jarandas ektemann.
Etter å ha eksperimentert på sitt eget kjøkken ønsket paret å utvide slow food-konseptet til andre produsenter i Buzău fylke. Og alle er velkomne til å prøve oppskriftene deres.