52 rumenere befridd fra slavearbeid på plantasje i Spania

Zeci de români, eliberați dintr-o plantație din Spania după ce au fost  transformați în sclavi de conaționalii lor - PS News

Etter en intervensjon fra den spanske sivilgarden ble 52 rumenere som var holdt under umenneskelige forhold på en plantasje i Spania frigjort. Arbeiderne, hentet fra Romania med løfter om høye lønninger og utmerkede forhold, ble utsatt for overgrep og tvunget til å sove i falleferdige brakker.

Plantasjen der dette skjedde var i Andalusia-området, hvor arbeidere fra Romania ble brakt til arbeid på omfattende plantasjer, med appelsinhager og annen frukt. Løftene som ble gitt i annonsene på sosiale medier var imponerende: høye lønninger, gratis transport, god overnatting og ideelle arbeidsforhold. Men virkeligheten var en annen. Ved ankomst til Spania ble de fratatt sine dokumenter, pass og identitetskort, uunnværlige dokumenter for å utarbeide kontrakter og skaffe seg trygd.

Arbeiderne ble tvunget til å bo i brakker som politiet beskrev som forferdelige rønner, og lønna uteble. De ble også nektet penger til overnatting og transport, selv om de først ble lovet at det skulle være gratis.

I tillegg til de uakseptable leve- og arbeidsforholdene, nølte ikke de ansvarlige på plantasjen  med å true med å slå alle som hadde mot til å klage til myndighetene. Denne atmosfæren av terror holdt arbeiderne i konstant frykt, og hindret dem i å be om nødvendig hjelp.

Politiets inngripen skjedde etter at en av arbeiderne hadde klart å rømme fra plantasjen hvorpå han ringte for å varsle om situasjonen. Plantasjeeieren og seks rumenere ble arrestert etter at de hadde assistert eieren med å administrere slavearbeidet

Myndighetene rykket ned på stedet der de oppdaget en rekke uordnede brakker, og klarte å frigjøre alle 52 arbeidere.  I følge loven er straffene for utnyttelse av arbeidskraft og menneskehandel strenge. De arresterte vil om kort tid bli stilt for retten.


Citește mai mult la: Digi24

De siste innleggene:

Været i Bucuresti de neste dagene

REISEMÅL ROMANIA - YOUTUBE

De siste fra den rumenske Svartehavskysten