Masseprotester mot Victor Orban i Ungarn

proteste ungaria cu oameni cu steguri

Det er turbulens i Romanias naboland Ungarn. Den ungarske regjeringens statsminister, Viktor Orban, håndterer en stadig vanskeligere politisk situasjon der hans tidligere allierte, Peter Magyar, fortsetter med demonstrasjoner mot regjeringen og fortsetter å samle tusenvis av misfornøyde mennesker til protester. Tusenvis av ungarere gikk i protesttog mot regjeringen lørdag, melder Reuters.Magyar sier at Ungarn blir drevet av det han kalte en godt forbundet elite, som han ville prøve å eliminere hvis han ble valgt

Folk sier at familienes økonomi er i krise og at blant annet støtten til barnefamiler er minimert. Observatører hevder også at penger avsatt som barnestøtte fra EU-midler - er av Orban i neste runde omdirigert til forretningsmenn som støtter den sittende regjeringen.

Orban selv sier at Ungarn ikke er mer korrupt enn andre land. Kontrollorganet med ansvar for tilsyn med EU-midler opplyser at de ikke har nødvendig myndighet internt i Ungarn til å sjekke brudd på reglene og har bedt om ytterligere fullmakter.


Cel mai puternic rival al lui Viktor Orban scoate mii de unguri în stradă împotriva prim-ministrului ungar
Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/

- - - De siste posteringene på norsk fra rumensk presse - | : - - - Nytt fra rumensk reiseliv og kultur - - - | :
>

BUCURESTI