Klaus Iohannis møter Biden i Det hvite hus

joe bdien si klaus iohannis

Romanias president Klaus Iohannis vil bli mottatt av Joe Biden i Det hvite hus i dag. Den rumenske presidenten er i USA på offisielt besøk til torsdag.

Under møtet i Det hvite hus vil de to presidentene ta opp de viktigste temaene på den internasjonale og bilaterale agendaen. - En spesiell plass i meningsutvekslingen mellom de to statsoverhodene vil bli situasjonen i Ukraina og i Svartehavsområdet, samt forverringen av sikkerheten i det euro-atlantiske området.

Det rumenske presidentkontoret sier at dialogen på høyt nivå vil være en god anledning til å fokusere det strategiske partnerskapet med USA og bekrefte de bilaterale relasjonene mellom de to statene og det multisektorale samarbeidet. President Klaus Iohannis besøk i USA vil være en god anledning til å bekrefte Romanias rolle som sikkerhetsleverandør og aktiv aktør i håndteringen av internasjonale kriser og respekt for partnerne i Den nordatlantiske allianse.

Den offisielle delegasjonen som følger Klaus Iohannis til Washington omfatter utenriksminister Luminița Odobescu og visestatsminister Cătălin Predoiu  President Biden sitt møte med president Klaus Iohannis i Det hvite hus 7. mai vil også markere Romanias 20de år som medlem av NATO.

President Klaus Iohannis vil bli tildelt Distinguished International Leadership Award for år 2024. Dette som en anerkjennelse av hans politiske karriere og hans rolle som en transatlantisk og europeisk leder. Prisen tildeles av Atlantic Council som er en prestisjefylt amerikansk "tenketank"-organisasjon grunnlagt i 1961, med en rekke aktiviteter


Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden azi, la Casa Albă. Care vor fi temele de discuție

- - - De siste posteringene på norsk fra rumensk presse - | : - - - Nytt fra rumensk reiseliv og kultur - - - | :
>

BUCURESTI